vrijdag 3 juni 2016

Gehakt parmentier



Wat eten we straks, dat is de eerste vraag die ik van Katho krijg als ze uit school komt.
Ik heb het geluk kindjes te hebben die graag en veel eten.
Vandaag was het gehakt parmentier, een lekkere ovenschotel met gehakt, aardappelen en groenten.
Je kan de ovenschotel maken met super veel soorten groenten maar vandaag maakte ik ze met prei en wortelen.

Wat heb je nodig:

- 1 kg aardappelen
- 500 gram gehakt
- 2 uien (gesnipperd)
- 4 wortelen
- 2 preien
- peper en zout
- boter
- nootmuskaat
- melk
- 1 teentje look



Aan de slag:

Schil de aardappelen en breng ze aan de kook.
Snij de ajuin, wortelen, prei.
Als je het dadelijk gaat eten zet de ovengrill op.

Doe boter in de pan en fruit de ajuin glazig voeg daarna de wortelen toe.
Neem je gehakt erbij, doe het in de pan en rul het.
Hierna voeg je de prei toe, peper en zout, look.
Als het klaar is doe je het in een ovenschaal.

Giet de aardappelen af doe er boter, melk en nootmuskaat bij en pureer ze.
Let wel op dat de puree niet te droog is, door hem in de oven te zetten zal
hij nog wat droger worden.
Doe deze op de groenten en gehakt in de ovenschotel.

Maak streepjes in de laag puree met je vork en leg er stukjes boter op voor een lekker korstje.

Je kan hem nu 5 minuutjes onder de grill zetten

Als je je ovenschotel ervoor klaarmaakt verwarm je de oven voor op 180 graden en zet de schotel 25-30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten